2014. március 3., hétfő

Óriási sikert arattak a Kereplősök a XX. Dunakanyar Népművészeti Versenyen!

Sződligeten huszadik alkalommal rendezték meg azt a versenyt, amelynek célja: a magyar és nemzetiségi népművészet megismertetése, művelése.
A verseny meghirdetője a Sződligeti Gárdonyi Géza Általános Iskola
A készülés közben igazi népművészettel kerülnek kapcsolatba a versenyzők,hiszen eléggé el kell mélyülnie a diáknak az adott témában – népdalstílusok, táncdialektusok, tájnyelvek, tájegységek, tárgyi népművészet elemei stb. -, hogy eredményesen tudjon szerepelni. De a tanárnak legalább ilyen feladatot jelent; fel kell eleveníteni ismereteit, hiszen neki is jártasnak kell lennie, hogy a gyerekeknek át tudja adni tudását. 
További képek a facebookon
Ezért is jelent különleges értéket a nívós megmérettetés magas szakmai igényeket támasztó zsűri előtt például
népdaléneklés kategóriában. Ez egy népdalcsokor eléneklése szólóban, kiscsoportban (2-4 fő), nagycsoportban (5-10 fő), ahol az éneklés lehet hangszerkíséretes is. Itt született meg az a fantasztikus siker, ahol a rétsági Kereplő Néptánc Együttes énekes lányai szóló kategóriákban: Kövi Flóra " Kiemelt Arany Minősítés" , Pfaff Csenge "Arany Minősítés" , Görgényi Panna " Ezüst Minősítés"
A nagyoroszi Börzsöny Néptánc együttes énekesei:Kis csoportos kategóriában: Fábián Noémi és Polgár Bence " Arany Minősítés" szóló kategóriában : Pásztor Nóra " Kiemelt Arany Minősítés".
Gratulálunk nekik és Kati néninek (Simon Katalin felkészítő tanárnak) is, hiszen ezek olyan elismerések, amelyek új erőt adhatnak a népművészet tovább élésének.

Nincsenek megjegyzések: